"Together we create our memories"


Disclaimer

Welcome Earthlings :) Thanks for visiting this site
Bytheway , my blog my story | MY RULE |
Do read, not judging . Thanks :)

:: A life as a student mitec part 2 ::



9 Feb 2015 | 01:15 | 0 ♥


assalamualaikum w.b.t
 okay , im continue my previous previous posted about a life as a student mitec. this is my second part. okay then. 

firstly, diana nak bagitau the reason why im update my part two is because some of those people yang teringin nak buat research pasal unikl mitec, then they can follow up my blog. 

okay , since diana update pasal unikl mitec on my previous post, roughly diana tgk post tu paling ramai orang review, so x kisah lah sangat because they can get a little bit info about mitec aite? 

nak cerita kan sedikit pasal someone user yang dah review post diana tu, then i dont know where does she got my id wechat . then she added me as her friend. diana x berapa concerned sangat pasal added friend dekat wechat so im just ignored her. then the second time she added me, she introduced herself and yes! i do accept her. 

okay then, baru lah diana tahu dia dapatkan id wechat dekat my previous post! okay , tu x kisahlah. then diana tny dia. kenapa tiba2 ni? then dia jawab dia add sebab nak tanya pasal mitec ni . and dia ada baca diana punya blog pasal mitec ni. ohhhh since tu baru i realize ada function juga kalau update pasal benda yang bermanfaat ni. 

then, we had short conversation and i told her what she wants. okay, maybe that girl dah jadi junior diana sekarang and you are welcoming to the beginning of your life... :) 

okay, nak tambah sedikit info pasal education dekat sini . . .

for those yang selalu cakap engineering ni subjek tough lah . . killer lahhh and so on . . stop blabbering that! once you step in engineering course then you know how you can catch those subject. 
pedulikan apa orang nak cakap pasal engineering ni. pedulikan semua tohmahan pasal engineering ni . hanya budak engineering saja tahu subjek dia tu ada pada tahap susah atau senang. and sebenarnya, semua tu depend pada usaha masing-masing.

kalau kita x ada usaha sendiri and hanya berdiri atas kaki kawan, semua tu x kan menjadi kenyataan . kenyataan apa? kenyataan pada semua impian kita. 

okay, sebenarnya tuan badan x rasa semua subjek tu senang. and im admit, ada juga subjek yang hampir tergelincir. . . tapi x apa jadikan tu sebagai pemangkin semangat kita. x kan nak tengok kawan aje yang berjaya? ye dokk ? so..... nak berjaya kita kena usaha and buang segala pemikiran negatif anda yang cakap engineering ni susah! 

and nak cakap pasal result, alhamdulillah result semakin naik . even naik slow slow its okay  . my dad terima seadanya and make sure ada improvement. alhamdulillah . . . result kali ni okay dari sebelum ni. tapi ingat ye semua! ini satu penekanan! bila dah masuk tempat yang macam ni, janganlah kedekut ilmu dengan kawan-kawan. bantu kawan-kawan yang tak mampu tu . ingatlah, suatu hari nanti Allah s.w.t akan balas balik jasa kita. mungkin bukan esok Allah nak balas, tapi Dia akan bagi pada masa yang sesuai. mungkin semasa kita tengah susah. then,you realize bertapa untungnya bila kita tolong orang masa susah because one day Allah akan balas balik kebaikan kita. 

okay last but not least, tujuan update post ni bukan nak mengangkat diri, tapi nak share apa yang pernah kita rasa and kita lalui . sesungguhnya, yang baik itu datang dari Allah, and yang buruk itu datangnya dari tuan empunya blog. 

Good luck for those yang terima tawaran ke unikl mitec ni and you are welcome ! 

thanks :) 













|


Copyright ©. Code thanks to OhMissLinda.Re-edited by NayliIdzwati. With little helped of CikGee